Have

Hedera Helix

Henning Jensen 

Vedbenden Hedera Helix kan perfekt bruges som skillevæg mellem to haver. Så er det i sandhed en hækplante. Måske ikke særlig oplagt, men denne plante er virkelig ideel at bruge som hæk. Den vokser hurtigt og forbliver ret smal. Den er også hårdfør og stedsegrøn. Denne Hedera er den småbladede efeu.

Vanding af Hedera

Sørg for, at Hederas jord altid er let fugtig. Når du vander, skal du undgå, at der dannes et lag vand i bunden af potten. Dette kan i sidste ende føre til rodråd, da rødderne vil lukke sig, hvis der bruges for meget vand. Rodråd kan først blive synligt efter længere tid, men det kan sikre, at planten ikke overlever.

Kontroller først jorden regelmæssigt for at finde ud af, hvor meget og hvor ofte du skal vande planten. Kontroller dette ved at stikke fingeren op til to knoer dybt ned i jorden med nogle dages mellemrum. Hvis jorden allerede er tør efter et par dage, vander du for lidt. Hvis jorden stadig er meget våd, vander du måske for meget.

Hvis du forbereder stueplanten med Vulcastrat og en vandmåler, kan du vande lettere og bedre. Du vander en gang om ugen, indtil vandmåleren går op. Bemærk venligst: Vandet synker langsomt, så vandmåleren reagerer med en forsinkelse. Om vinteren kan du vande to gange om måneden.

Vedbenden Hedera Helix kan perfekt bruges som skillevæg mellem to haver. Så er det i sandhed en hækplante. Måske ikke særlig oplagt, men denne plante er virkelig ideel at bruge som hæk. Den vokser hurtigt og forbliver ret smal. Den er også hårdfør og stedsegrøn. Denne Hedera er den småbladede efeu. Vanding af Hedera Sørg…

Recommended Posts

Leave A Comment